Stiri

Nikon D750 – primul DSLR FX cu ecran rabatabil

Nikon D750
Nikon D750

SKIN anunta astazi lansarea lui Nikon D750, primul aparat DSLR FX cu ecran rabatabil si Wi-Fi incorporat din gama producatorului japonez, a obiectivului NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G si a blitului Nikon Speedlight SB-500 cu sursa de lumina LED.

Noul Nikon D750 reprezinta urmatorul pas in simbioza dintre calitatea superioara a imaginii oferita de catre senzorii FX si manevrabilitatea aparatelor DSLR compacte. Cu o rezolutie de 24,3 megapixeli oferita de o solutie CMOS reproiectata si dotat cu sistemul de procesare EXPEED 4, aparatul reda clar si cu o tonalitate bogata atat imaginile statice, cat si cele video. Intervalul ISO de 100–12800 se poate extinde pana la 50–51200 (echivalent), iar sistemul AF Multi-CAM 3500FX, cu 51 de puncte si noul mod Zona AF grup, are o sensibilitate de pana la -3 EV, fiind astfel capabil sa focalizeze automat in cele mai dificile conditii. La aceste specificatii se adauga si viteza de fotografiere in rafala de pana la 6,5 fps in formatele FX si DX pentru a nu rata niciun cadru de actiune.

Inregistrarea filmelor full-HD de pana la 1080/60p este ajutata de catre monitorul rabatabil de 3,2 inch (8 cm) cu rezolutie de 1.229.000 puncte care se roteste pana la 90º in sus sau pana la 75º in jos, o premiera pentru gama de aparate full-frame Nikon. Iesirea HDMI necomprimata este completata de catre modul “Zebra”, care indica pe monitor zonele luminoase fara detalii. In plus, asemenea lui Nikon D810, diafragma poate fi controlata in timpul inregistrarii video, iar sistemul Picture Control 2.0 ofera flexibilitate la procesarea si optimizarea imaginilor statice si filmelor.

Toate componentele sunt protejate de un corp monobloc usor, ce beneficiaza de aceeasi etanseizare impotriva intemperiilor ca si Nikon D810, iar obturatorul fabricat dintr-un compus de kevlar/fibra de carbon este testat la 150.000 de declansari.

Oferind un unghi de camp foarte larg si o diafragma maxima luminoasa, noul NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G este ideal pentru a exagera perspective sau pentru a obtine cadre dramatice cu profunzime mica de camp si bokeh placut. Design-ul optic al modelului care cantareste doar 355 de grame este compus din 13 elemente in 11 grupuri, care include si doua elemente ED (dispersie foarte scazuta) si doua asferice (AS) pentru reducerea aberatiilor optice si imbunatatirea claritatii si contrastului. In plus, tratamentul Nano Crystal minimizeaza formele dublate si petele luminoase. Focalizarea automata este silentioasa si rapida, gratie motorului SWM (Silent Wave Motor), iar distanta focala minima de 0,2 m faciliteaza obtinerea efectelor dramatice.

Tot astazi, Nikon a anuntat Speedlight SB-500, prima sa unitate blit dotata cu o lampa LED incorporata si controlabila. Atat capul blitului, cat si lampa LED acopera un unghi de camp larg, de 24 mm, in format FX, iar comenzile intuitive de pe partea din spate a unitatii asigura o operare simpla. Cu o temperatura de culoare de 5400K si o intensitate de 100 lx, lampa LED este ideala pentru inregistrarea filmelor in medii slab iluminate, dar si in cazul fotografierii. Capul blitului se inclina pana la 90° si se roteste pe orizontala pana la 180°, permitand directionarea libera a luminii. Functiile suplimentare si modul blit pot fi setate in cadrul unui meniu din aparatul foto, care se activeaza automat cand blitul SB-500 este atasat la aparatul foto.

Nikon D750, NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G si Nikon Speedlight SB-500 vor fi disponibile in prima jumatate a lunii octombrie.

Nikon D750

Nikon D750

To Top