Stiri

Nikon țintește la vârf cu noul DSLR D6

Nikon D6
Nikon D6

Nikon a dezvăluit un nou aparat foto DSLR, ce se așează în vârful ierarhiei stabilit de compania japoneză. D6 are cel mai puternic și mai rapid sistem AF de la Nikon. Un aranjament de 105 senzori de tip cruce, toți selectabili, cu o densitate de 1,6x mai mare decât la D5, ridică foarte mult precizia. Rezultatele constau la o mai bună urmărire a subiecților, în cele mai dificile condiții și achiziția unei imagini superioare.

Combinația dintre senzorului CMOS de înaltă rezoluție în format FX de 20,8MP și motorul de procesare a imaginii EXPEED 6 de ultimă generație permite valori ISO de top de până la 102.400 (extinse la ISO 3.280.000).

Ecranele de înaltă rezoluție ale aparatului foto oferă acum vizibilitate și lizibilitate îmbunătățite, în timp ce D6 păstrează corpul robust care a făcut din D5 un aparat foto atât de dorit în rândul profesioniștilor.

Pe partea video D6 este limitat la 4K @ 30 fps, fiind afectat de concurența lui Canon 1DX Mark III care filmează 4K 10bit la 60 fps. Ca și rivalul său, D6 folosește două sloturi XQD/CFExpress, renunțând la CF-uri.

Aparatul foto Nikon D6 va ajunge în România în aprilie 2020. Producătorul țintește disponibilitatea globală la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar prețul internațional se va situa în jurul a 6500 dolari.

To Top