Stiri

Noile telefoane Xperia 1 III și Xperia 5 III oferă funcții speciale dedicate fotografiei

Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 1 III

Sony a anunțat două noi modele în seria de flagship-uri Xperia 1 și 5 și lansează Xperia 1 III și Xperia 5 III. Ambele dispozitive oferă o colecție bogată de caracteristici integrate care îi conectează pe membrii comunității Xperia cu pasiunile lor.

Xperia 1 III și Xperia 5 III au fost dezvoltate în colaborare cu inginerii din spatele seriei de camera Alpha. Ambele modele oferă autofocalizare automată continuă, rapidă și precisă, indiferent de obiectivul folosit, dar și funcția Real-time Eye AF. Pentru Xperia 5 III a fost încorporată și tehnologia de urmărire a obiectelor, permițându-le fotografilor să capteze fotografii precise ale subiecților aflați în mișcare într-o mare varietate de scenarii, cu o simplă apăsare pe ecran. În plus, ambele modele oferă autofocalizare continuă cu 60 de calcule AF/AE pe secundă – permițându-le utilizatorilor să fotografieze și să stocheze 20 de fotografii (20 de cadre pe secundă – FPS). Xperia 1 III și Xperia 5 III dispun, de asemenea, de cea mai recentă tehnologie de stabilizare optică SteadyShot cu FlawlessEye, care îmbină viteza de citire crescută a senzorului de imagine cu algoritmul Sony, pentru stabilizarea optică a imaginii.

Xperia 1 III dispune de un display CinemaWide 4K HDR OLED de 6.5 inchi, cu un raport de aspect de 21:9 și o rată de refresh de 120Hz, în timp ce Xperia 5 III oferă un ecran CinemaWide HDR OLED de 6.1 inchi, cu un raport de aspect de 21:9 CinemaWide, cu rată de refresh de 120Hz.

Prezentare video Xperia 5 III

Gamerii pot obține un avantaj cheie cu upgrade-urile superioare Xperia 1 III și Xperia 5 III. Afișajul familiar 21:9 îi transpune pe gameri direct în mijlocul acțiunii și, datorită noii rate de refresh îmbunătățite de 120Hz, acum implementată atât pe seria 1, precum și pe seria 5, obiectele aflate în mișcare rapidă sunt redate clar pentru un joc extrem de fluid. Adăugarea tehnologiei Motion Blur Reduction la 240Hz înseamnă, de asemenea, că afișajul se împrospătează de 240 de ori pe secundă pentru o performanță clară, fără efect de blur. Și rata de scanare prin atingere la 240Hz se asigură că acțiunea se desfășoară exact așa cum a fost gândită de jucător și reprezintă un avantaj competițional esențial.

Combinând conectivitatea 5G și Wi-Fi cu cea mai recentă platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 888 5G, următoarea generație Xperia ridică standardele în ceea ce privește performanța unui smartphone. Acest lucru se datorează procesorului Qualcomm Kryo 680 care permite o performanță cu 25% mai mare și GPU-ului Qualcomm Adreno 660 care asigură o redare grafică cu 35% mai rapidă decât generația anterioară.

Prezentare video Xperia 1 III

Cu o baterie de 4.500mAh, ambele modele oferă suficientă putere pentru a fi utilizate întreaga zi, în timp ce o gamă largă de funcționalități de încărcare ajută la maximizarea confortului și la prelungirea duratei de viață a bateriei. Când aceasta are nevoie de un impuls, poate fi încărcată până la 50% în 30 de minute cu încărcătorul inclus XZQ-UC1. Mai mult, Xperia Adaptive Charging permite prelungirea duratei de viață a bateriei cu până la trei ani (până la doi ani la modelele anterioare) pentru ambele modele.

Disponibilitate

  • Xperia 1 III va fi disponibil în variantele de culoare negru și violet și va fi livrat cu Android 11 începând din vara anului 2021.
  • Xperia 5 III va fi disponibil în variantele de culoare negru și verde și va fi livrat cu Android 11 începând din vara anului 2021.
To Top