Stiri

Panasonic prezintă camera video profesională 4K 60p/50p cu zoom optic 20x

Panasonic HC X1
Panasonic HC X1

Panasonic prezintă, în cadrul târgului de tehnologie IFA de la Berlin, camera video HC-X1 care înregistrează în formatul 4K 60p/50p, având un un obiectiv cu zoom optic 20x, focala minimă de 24 mm și un senzor de 1,0 inch.

Modelul HC-X1 este dotat cu noul obiectiv LEICA DICOMAR 4K, care oferă un zoom optic 20x rapid, pornind de la un unghi extrem de larg, de la 24 mm, până la ultra-telefoto, de 480 mm. Acest lucru transformă modelul HC-X1 în camera video care are un obiectiv cu zoom și unghiul cel mai larg din domeniu, permițând realizatorilor de filme să producă un conținut la nivel profesional cu grad mic de distorsiune și fără a trebui să utilizeze o lentilă de conversie superangulară.

De asemenea, obiectivul LEICA DICOMAR 4K oferă sistemul 4-Drive Lens care gestionează patru grupuri de lentile simultan și independent. Dimensiunea obiectivului și faptul că acționarea pentru fiecare dintre cele patru grupuri se face independent, duc la optimizarea calității imaginii și la o mare putere de zoom, păstrând totodată o dimensiune compactă și o mare ușurință în utilizare.

Obiectivul este completat de un senzor MOS mare, de 1,0 inch (9,46 megapixeli la 4K 24p / 8,79 megapixeli la UHD, FHD) – o premieră la nivel mondial pentru o cameră video cu obiectiv integrat. Acest senzor oferă în orice situație un raport excelent între calitatea imaginii și sensibilitatea la luminozitate scăzută.

HC-X1 poate înregistra în modurile 4K 24p (4096 x 2160), UHD 60p/50p (3840 x 2160) sau FHD 60p/50p (1920 x 1080). Pentru utilizatorii care folosesc aparatul în scop profesional, frecvența sistemului poate fi setată cu ușurință la 59,94 Hz, 50,00 Hz sau 24,00 Hz, în timp ce conținutul poate fi înregistrat în formate de fișier MOV (QuickTime), MP4 și AVCHD. Modurile de înregistrare, calitatea imaginii, frecvența cadrelor și rata de transfer pot fi selectate într-o varietate de combinații, putând răspunde oricăror aplicații, de la producție cinematografică la distribuție în mediul online.

Panasonic HC X1

Panasonic HC X1

Obiectivul are trei inele pentru zoom, focalizare și diafragmă. În total există 13 butoane care pot fi folosite: nouă pe corpul camerei și patru pe ecranul tactil LCD. Utilizatorii pot programa pe aceste butoane funcțiile de care au nevoie frecvent, făcând astfel operarea mai ușoară și mai rapidă.

Monitorul de 3,5 inchi încorporat în zona mânerului poate fi scos și rotit cu 270 de grade în direcție verticală pentru filmăare de sus, de jos sau mod „selfie”. Vizorul este de tip OLED de mare rezoluție (aproximativ 1.769.000 de puncte), cu o reproducere superbă a culorilor.

În plus, HC-X1 este dotat cu o mulțime de funcții de asistență la focalizare pentru a ușura focalizarea manuală rapidă și exactă, cum ar fi MF Assist, One-Push AF, Expand/Peak, Focus Transition și Area Function.

Filtrul ND al camerei video are posibilitatea de a fi dezactivat sau se poate alege una din valorile 1/4, 1/16 sau 1/64. De asemenea, sunt disponibile funcțiile de selectare a amplificării (Gain) și a balansului de alb.

HC-X1 este dotat cu sistemul Micro Drive Focus, asigurând o auto-focalizare stabilă și foarte rapidă cu performanțe excelente în urmărirea subiectului chiar și în modul 4K sau la o profunzime de câmp redusă. Utilizatorii pot personaliza parametrii AF putând ajusta viteza, sensibilitatea urmăririi și mărimea zonei pentru a se potrivi exact tipului de subiect și aplicației.

To Top