Stiri

În ce constă parteneriatul Allview cu nemții de la VAHA

Proiect Allview și VAHA
Proiect Allview și VAHA

Compania Allview din Brașov a anunțat semnarea unui parteneriat cu producătorul german de oglinzi inteligente VAHA. Nemții au dezvoltat un dispozitiv de fitness personalizabil, care îi ajută pe utilizatori să se mențină într-un proces continuu de dezvoltare fizică și mentală, prin conectarea cu un antrenor personal. Este vorba de o oglindă inteligentă ce folosește tehnologii precum: Machine Learning, AR, AI, Motion Alaysis, Real Time Movement Analysis, Cloud, Mobile și Embedded.

Acordul Allview-VAHA a fost încheiat în prima jumătate a anului 2020, fiind un cadru pentru inovare. Brașovenii au 15 ani de experiență în domeniul tehnologiei și al know-how-ului.

Departamentul R&D din cadrul companiei Allview a preluat conceptul VAHA, realizând și dezvoltând un device de o calitate superioară. Echipa de la Brașov a venit cu soluții tehnice în linie cu nevoile clientului, dar și cu modificări ale conceptului inițial prin integrarea mai multor tehnologii. Grație experienței și know-how-ului dobândite în timp, dar și prin dezvoltarea portofoliului de produse cu sisteme Smart Home, precum și cu oglinzile inteligente Smart Mirror, Allview a reușit să livreze un produs complex construit după un concept inovator, care prezintă toate funcționalitățile solicitate, într-un mod eficient și atractiv, pentru satisfacerea deplină a clientului.

Oglinda inteligentă pentru fitness la domiciliu

Scopul proiectului îl reprezintă reinventarea conceptului de antrenament și integrarea acestuia în activitățile de acasă, cu ajutorul tehnologiei. Noua categorie de produse oferă experiențe atât în zona de fitness, cât și în zona de entertainment, putând fi utilizate chiar și ca mijloace de comunicare. Aceste aspecte vizează poziționarea produsului într-un punct central din fiecare casă și transformarea lui într-o nouă zonă de interacțiune și conectare cu lumea din exterior.

„Am alături o echipă de specialiști extrem de pasionați de domeniu, care dețin know-how-ul necesar pentru a produce dispozitive inovatoare pentru piețe exigente din punct de vedere al calității, precum cea din Germania. Departamentul R&D Allview a răspuns cerințelor echipei VAHA, luându-și angajamentul de a dezvolta un concept unic de produs digital modern, inovator și scalabil. Cu siguranță vor mai urma și alte parteneriate care vor confirma, din nou, capacitățile noastre.” a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Vezi cum funcționează oglinda inteligentă VAHA

De ce a fost aleasă compania Allview ca partener VAHA

„Am purtat discuții avansate cu o mulțime de producători de pe piața Europeană și cea Asiatică, însă după runde lungi de verificări și cercetări am găsit în Allview partenerul ideal pentru construirea unui produs premium la un preț optim. În același timp, experiența variată în zona IT&C și mai ales multitudinea de device-uri produse și vândute de Allview ne-a făcut să luăm decizia de a lucra împreună. Construim un nou tip de produs, sau mai bine spus o nouă categorie și vrem să fim percepuți de către clienții noștri ca o soluție premium și complet integrată, de la prima experiență cu hardware-ul până la cele mai mici elemente din partea software. Nu construim doar un produs, ci un brand și o companie cu ambiții globale de lider. Dorim să nu existe grad de comparație între noi și competitorii veniți de peste ocean (SUA). Allview este partenerul ce până acum ne-a surprins plăcut, ne-a arătat că poate și a aderat la viziunea noastră.” a declarat Călin Popescu, Co-fondator și CTO VAHA.

Brandul autohton de smartphone-uri și tablete a fost înființat în 2004. În 2010, lansa o tabletă PC, în anul 2011, primul smartphone sub brand românesc. În 2016, proiectul Allview Smart Home a diversificat portofoliul companiei cu o soluție complexă de automatizare și monitorizare a locuinței. În 2017 Allview a dezvoltat primul smartphone cu asistent vocal în limba română – AVI, iar la finalul lui 2018 a semnat contractul cu Google pentru comercializarea Smart TV-urilor cu Android TV și Google Assistant integrat.

To Top