Stiri

Plasma 3D

Panasonic a realizat plasma de 50 de inch Full HD 3D şi ochelarii stereoscopici, care fac posibilă vizionarea imaginilor 3D în faţa televizorului de acasă.

plasma 3D panasonic

Prototipul telvizorului Full HD 3D, împreună cu ochelarii, va fi expus la CEATEC JAPONIA 2009, care va avea loc între 6 şi 10 octombrie la Makuhari Messe, în Chiba City, la est de Tokio.

Această plasmă de 50 de inci utilizează noua tehnologie de generare a imaginilor 3D la mare viteză, care permite luminarea rapidă a pixelilor, fără a pierde din strălucire. Ochelarii stereoscopici activi de mare precizie includ tehnologia Panasonic ce corelează cu exactitate lentilele active cu imaginile pentru ochiul drept şi ochiul stâng prezentate pe ecran.

Pentru a reproduce imaginile 3D, Panasonic utilizează metoda secvenţială a cadrului Full HD x 2, care afişează imagini consecutive, reproducând pe ecran imagini separate de 1920 x 1080 pixeli pentru ochiul drept şi ochiul stâng, cadru cu cadru. Metoda cadrului secvenţial e folosită pe scară largă pentru a proiecta filmele 3D de la Hollywood în cinematografe. Această tehnologie permite reducerea semnificativă a dublării imaginii care alterează de obicei rezoluţia imaginilor 3D. Ochelarii sunt proiectaţi să se potrivească unei game largi de privitori, de la copii la persoane în vârstă.

To Top