Stiri

Qualcomm își dezvăluie produsele Wi-Fi 7 cu viteze de până la 10 Gbps

Qualcomm

Qualcomm și-a prezentat portofoliul de produse Wi-Fi 7, promițând să susțină punctele de acces de nouă generație, routerele și sistemele operatorilor de rețea cu viteze de 10 Gbps.

După cum sugerează și numele, Wi-Fi 7 este cea mai recentă tehnologie de internet wireless. Standardizarea se află încă într-un stadiu incipient, iar World Broadband Alliance (WBA) nu se așteaptă ca primele dispozitive Wi-Fi 7 să fie disponibile înainte de 2025, totuși aceste planuri ar putea fi accelerate. Prin acestă prezentare, Qualcomm le va permite partenerilor săi să creeze dispozitive care îmbunătățesc vitezele, latența și eficiența spectrului atât pentru rețelele noi, cât și pentru utilizatorii Wi-Fi 6/6E existenți.

Platforma Qualcomm acceptă mai multe canale și trei benzi de 2,4GHz, 5GHz și 6GHz pentru a îmbunătăți tranzitul datelor. Despre acestă tehnologie se spune că ar putea ajunge la un maximum teoretic de 33 Gbps, însă utilizatorul final se va putea baza pe 10 Gbps, ceea ce oricum e foarte mult.

Utilizarea mai multor canale promite, de asemenea, să reducă interferența în medii poluate electromagnetic, la fel ca și Controlul automat al frecvenței (AFC) – o tehnologie care optimizează utilizarea spectrului în banda de 6 GHz, determinând dacă există utilizatori în bandă.

Pentru consumatori și companii, acest lucru înseamnă valorificarea întregii puteri 5G și a conectivității avansate prin fibră optică pentru a permite aplicații intensive de date, sensibile la latență, cum ar fi teleprezența, realitatea augmentată, metaverse și alte aplicații imersive.

To Top