Stiri

R&M a deschis o fabrică în Bulgaria

R&M a deschis o fabrică în Bulgaria

Reichle & De-Massari, o companie elvețiană specializată în producția de echipamente pasive de rețea, a deschis o fabrică de fibră optică la Sofia, Bulgaria.

R&M se confruntă cu o apreciere rapidă a francului elvețian, costurile de producție din țara natală ridicându-se la un nivel la care competiția cu producătorii chinezi devenit tot mai apăsătoare. Construcția noii facilități de producție a durat doar 9 luni. Investitia se va ridica la 7,1 milioane de euro până la sfârșitul anului, urmând să ajungă la 9 milioane de euro până în 2014. Momentan sunt în jur de 60 de angajați, numărul lor urmând să crească la 100 pâna în 2013.

Producătorul Reichle & De-Massari are sediul central la Wetzikon și este deținut de familia Reichle, marca R&M fiind strâns legată de precizia elvețiană. Fondata în 1964 de Hans Reichle, compania R&M este numărul 1 în domeniul său în Elveția și printre primele trei din Europa. Bulgaria devine cea de-a doua locație ca importanță pentru compania ce are operațiuni în peste 20 de țări. În România, R&M are 4 angajați în biroul din București. Produsele fabricate în Bulgaria vor fi livrate și pe piața românească.

Fabrica din Sofia a primit din plin sprijinul autorităților bulgare, la inaugurare fiind prezent chiar Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev. La prezidiu, alături Președintele Bugariei, au mai fost prezenți Regina Escher – Ambasadorul Elveției la Sofia, Borislav Stefanov – Directorul Agenției de Investiții din Bulgaria, Hans Hess – Președintele Consiliului Director R&M, Peter Reichle, co-proprietar al companiei și Alexander Petrov – Directorul R&M Bulgaria.

To Top