Review

ROG Strix Go 2.4: flexibilitatea reinventată pentru jocuri

Forma de prezentare a căștilor ROG Strix Go 2.4
Forma de prezentare a căștilor ROG Strix Go 2.4

Căștile wireless pentru gaming nu sunt ceva nou și probabil mulți dintre voi aveți pe urechi așa ceva chiar în timp ce citiți aceste rânduri. Să nu ai libertatea de mișcare limitată de cabluri este grozav, dar Bluetooth, care este de regulă tehnologia preferată de producători pentru conectarea căștilor wireless, are propriile limitări, privind în special aria de acoperire, care este de cam 10 metri. Dar dacă forțezi aceasta limită te poți trezi cu tot soiul de mici probleme de sunet, întreruperi, desincronizări etc. Practic, de la limita de 1,5-2 metri ale căștilor pe cablu, ești „liber” să te miști vreo 7-8 metri în jurul calculatorului sau al dispozitivului de pe care redai sunetul. Ceea ce este foarte bine, dar nu se poate oare și mai bine?

Ei bine, se poate. Drept dovadă, ASUS are pe piață ROG Strix Go 2.4, niște căști cu tehnologie RF USB-C care operează în banda de 2,4 GHz. Poți spune, în sfârșit, adio latențelor specifice conexiunilor Bluetooth. ROG Strix Go 2.4 sunt echipate cu antene duale pentru transmisii audio instantanee, o combinație care le face ideale pentru gaming mobil (dacă ai un port USB-C pe smartphone sau nu te deranjează adaptorul lunguieț inclus în pachet) sau pentru jocuri pe un Nintendo Switch portabil. Căștile sunt, de asemenea, perfecte și pentru jocuri pe calculatorul de acasă sau pe consolă, având o arie de acoperire de până la 20 de metri, așa că poți da o raită până la baie sau bucătărie fără să pierzi conexiunea!

Sunt comode și ușoare

ROG Strix Go 2.4 au o construcție ușoară, sunt foarte flexibile, se încarcă rapid și oferă o autonomie a bateriei mare, pentru sesiuni de gaming interminabile. În plus, oferă și puterea AI pentru anularea zgomotelor capturate de microfoane, așa că poți benefica de comunicații cu o claritate de cristal oriunde te-ai afla. Algoritmul folosește o bază de date deep-learning masivă, pentru a identifica cu precizie și contracara zgomotele ambientale. Drept rezultat, toate zgomotele, de la țăcănitul tastaturii la zgomotul conversațiilor ininteligibile din fundal sunt virtual eliminate. Microfonul boom principal este bidirecțional, detașabil și certificat Discord și TeamSpeak.

De menționat că anularea zgomotelor prin AI este activată automat la conectarea wireless, dar nu funcționează la conexiunea prin cablu audio cu jack-uri de 3,5 mm.

Căști de gaming ROG Strix Go 2.4

Căști de gaming ROG Strix Go 2.4

Cele doar 290 g ale lui ROG Strix Go 2.4 le fac extrem de ușoare și după o vreme chiar insesizabile în purtare, iar confortul este amplificat de flexibilitatea excelentă, care asigură un nivel perfect de apăsare asupra zonei din jurul urechilor, permițându-ți să porți căștile foarte mult timp fără nici un pic de disconfort. Designul pliabil te ajută să le transporți cu ușurință oriunde. Elementele de control sunt grupate sub cupa din stânga și sunt foarte ușor de accesat. Poți regla volumul, schimba piesele audio sau opri microfonul, exact ca la controlerele de pe fir ale altor căști. Pernițele moi de pe baretă și din jurul urechilor sporesc confortul și asigură o izolare fonică foarte bună față de ambient, așa că nu le-am recomanda pentru mersul cu sau nici chiar fără bicicletă pe drumuri publice, spre exemplu.

O mențiune specială pentru designul compact al cupelor acestor căști. La prima vedere, poți avea impresia că ai de-a face cu acele căști care stau direct pe ureche. În realitate, însă, căștile se vor așeza foarte bine în jurul urechii, cu toate că n-ai zice, dat fiind cât de înguste par cupele. Designul compact le face potrivite pentru orice fizionomie și nu vor arăta nicidecum disproporționat de mari pe cap. Altfel spus, cu ele pe cap oricum vei arăta ca prințesa Leia. Dar una sexy, conform cu originalul, nu una caricaturală.

Sunet excelent

Calitatea sunetului redat este, în lipsă de alți termeni mai potriviți, excelentă. Tonalitățile bine echilibrate, cu bași la un nivel ideal de profunzime și capacitatea de a reda celelalte game de frecvență în mod distinct și clar, fără a se pierde în marea de bubuituri a bașilor, te vor impresiona de la bun început, iar dacă folosești și un egalizator poți regla totul după pofta inimii. Volumul este suficient de puternic și gradația acestuia este bine implementată, așa că nu vei ajunge instantaneu la un deranjant volum maxim ci vei urca destul de lin și vei sesiza când căștile fac trecerea la un nivel superior.

Calitatea sunetului este la fel de bună și în conexiunile cu fir și în cele wireless, difuzoarele de 40 mm ASUS Essence și spațiul izolat în care îți vor sta urechile oferindu-ți o experiență audio premium, deosebită. De menționat că, dacă vrei să asculți conținut Hi-res audio, redarea acestuia la parametri deplini este disponibilă doar prin conexiunea cu cablu audio de 3,5 mm.

Căști de gaming ROG Strix Go 2.4 cu microfon

Căști de gaming ROG Strix Go 2.4 cu microfon

Microfonul boom atașabil este, fără îndoială, excelent, dar dacă se întâmplă să-l fi lăsat acasă nu e panică man, pentru că ROG Strix Go 2.4 sunt echipate și cu un microfon integrat ascuns, care asigură comunicații comode oriunde te-ai afla. Și acest microfon încorporat beneficiază de suportul pentru anularea zgomotelor oferit de tehnologia AI, așa că ești acoperit în orice situație.

Autonomie generoasă și transport comod

Căștile se încarcă destul de rapid și oferă o autonomie de până la 25 de ore, așa că poți face, ca în agricultură, o zi-lumină de gaming și tot îți mai rămâne baterie pentru câteva albume înainte să te culci. Dacă uiți să le pui la încărcat, dimineața le poți încărca rapid timp de 15 minute și vei avea asigurate până la trei ore de audiție. Pentru încărcare rapidă va trebui să folosești un cablu USB 3.0 sau USB-C.

ROG Strix Go 2.4 vin la pachet cu multiple adaptoare, inclusiv un dongle USB-C la USB 2.0 și un conector de 3,5 mm, așa că va fi ușor sa le conectezi la un controler Xbox compatibil sau la alte dispozitive. În plus, căștile includ și o cutie solidă pentru transport, care protejează și organizează căștile și accesoriile lor.

Căștile de gaming ROG Strix Go 2.4 în borseta de transport

Căștile de gaming ROG Strix Go 2.4 în borseta de transport

Reglaje extinse cu Armoury II

Software-ul ASUS Armoury II oferă o interfață intuitivă cu controale extinse, prin intermediul căreia poți regla ușor ROG Strix Go 2.4 pentru a le face să sune exact așa cum îți dorești, având la dispoziție multiple instrumente, de la un egalizator la sunet virtual surround 7.1 și echilibrarea nivelurilor. Poți seta și aplica extrem de rapid profiluri diferite pentru jocuri. Astfel, shooter-ele nu vor suna la fel ca jocurile de curse sau cele de strategie. Tot cu ajutorul Armoury II poți afla nivelul de încărcare a bateriei sau poți seta oprirea automată a căștilor după un anumit interval de timp, controlabilă de pe PC.

CONCLUZII: BEST CHOICE

Premiu Best ChoiceMarea majoritate a căștilor over-ear nu au tocmai dimensiuni compacte și transportul lor poate deveni destul de incomod. ROG Strix Go 2.4 nu au nicio problemă la capitolul dimensiuni, fiind atât de compacte încât le poți confunda foarte ușor cu căștile on-ear. Dacă mai adăugăm la asta și calitatea excelentă a sunetului, este puțin probabil ca într-o comparație directă cu alte modele echivalente să alegi altceva. Este destul de greu să găsești o pereche de căști compacte, ușoare, flexibile și care sună superb. Dacă erai în căutare de așa ceva, ține minte trei cuvinte: ROG Strix Go (mă rog, și 2.4).

VEZI PREȚUL ONLINE

+ PRO:

  • Fidelitate excelentă
  • Extrem de comode și flexibile în utilizare
  • Autonomie foarte bună

– CONS:

  • Preț destul de mare
  • Încălzesc destul de mult urechea după utilizare îndelungată

Evaluarea PCNEWS

Performanță - 9.5
Design - 9.7
Conectivitate - 9.2
Preț - 8.5

9.2

Best Choice

ROG Strix Go 2.4 sunt căști over-ear cu un sunet excelent, extrem de flexibile și comode în utilizare, care se pretează foarte bine atât la gaming, cât și la audiții muzicale de înaltă fidelitate. O alegere perfectă!

Evaluarea cititorilor: Fii primul care evaluează!

Galerie foto ROG Strix Go 2.4

To Top