Stiri

Rovineta se plătește și prin SMS

Luna decembrie e un bun prilej pentru a vizita rudele și de a face adevărate trasee turistice prin țară. Mulții dintre șoferii ce obișnuiesc să circule în oraș uită să mai cumpere rovineta și se văd puși în postura în care sunt pe un drum național fără a avea taxa plătită.

Clienţii Orange pot solicita rovinieta printr-un simplu SMS trimis la numărul 7500, cu numărul de înmatriculare și litera corespunzătoare categoriei rovinietei pentru tipul lor de vehicul. De exemplu, pentru un autoturism cu numărul de înmatriculare B54AJV, clientul va trimite B54AJV A la numărul scurt 7500. După transmiterea solicitării, clienții primesc detaliile cererii și tariful pentru emiterea rovinietei, pe care le confirmă răspunzând “DA” prin SMS. În acel moment clienții vor primi, tot prin SMS, confirmarea emiterii rovinietei cu toate informațiile necesare: seria rovinietei, numărul de înmatriculare, categoria rovinietei, tipul vehiculului, durata de valabilitate și informații privind modul de verificare a rovinietei pe site-ul www.cnadnr.ro.

Odată cu această confirmare, clienților Orange PrePay li se va retrage din cont suma necesară pentru plata rovinietei solicitate, i ar în cazul clienților cu abonament, suma de plată se va regăsi pe factura de servicii. Fiecare mesaj transmis la numarul 7500 are tariful standard de 5 eurocenți/SMS trimis. Pot fi solicitate roviniete pentru mai multe vehicule de pe același număr de telefon.

Serviciul a fost dezvoltat în parteneriat cu C.N.A.D.N.R., cu sprijinul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

To Top