Stiri

Schneider Home a prezentat prima soluție pentru gestionarea energiei acasă


(CREDIT: Schneider Electric)

Schneider Electric a prezentat Schneider Home – prima soluție de management al energiei pentru locuințe la Consumer Electronics Show (CES) în Las Vegas. Aceasta se adresează celor care doresc să facă economii, fără să renunțe la confort și independență energetică. Soluția are un design modular și poate fi achiziționată ca o suită completă sau progresiv, pe măsură ce nevoile proprietarilor de case evoluează. Soluția completă va fi lansată pe parcursul anului 2023.

Schneider Home, soluția de gestionare a energiei, include o baterie destinată stocării energiei curate, un invertor solar de mare putere,un panou electric inteligent, încărcător pentru vehicule electrice, prize electrice, dar și întrerupătoare de lumină conectate – toate controlate de aplicația Schneider Home. Aceasta controlează inteligent energia electrică din casă, de la energia electrică din rețea, la energia solară, bateria de rezervă și încărcărcătorul pentru mașina electrică. Oferă informații esențiale proprietarilor, inclusiv capacitatea de a monitoriza consumul de energie pe fiecare aparat în parte, de a decide unde să furnizeze cu prioritate energie electrică în timpul unei pene de curent pentru a extinde puterea de rezervă disponibilă și de a evita upgrade-urile costisitoare la achiziționarea unui vehicul electric.

Soluția permite, de asemenea, proprietarilor de case să economisească prin folosirea anumitor abonamente la utilități și să se califice pentru stimulente fiscale.

Spre deosebire de soluțiile existente, care necesită aplicații separate și hardware disparat, Schneider Electric a eliminat aspectele complexe și complicate pentru proprietarii de case prin automatizarea producției, stocării, a măsurării și controlului energiei. Recompensat de CES pentru inovație în 2023, stilul elegant dublat de abordarea integrată a Schneider Home marchează o nouă etapă în dezvoltarea soluțiilor de management al energiei la domiciliu.

În ce constă soluția Schneider Home:

  • Schneider Pulse: Un panou electric inteligent, alimentat de tehnologie încorporată, cu funcții de interconectare a diferitelor surse de energie din casă. Această soluție a fost deja recunoscută în domeniul inovației cu premii de la Time, Fast Company și Green Builder, printre altele.
  • Schneider Boost: Bateria de acasă pentru stocarea energiei. Stocați energia solară în timpul zilei și utilizați-o în perioadele de vârf pentru a reduce facturile la utilități și pentru a avea curent în timpul unor pene.
  • Schneider Inverter: Invertorul hibrid de mare putere pentru energie solară și stocare. Transformă energia solară în AC utilizabil.
  • Schneider Charge: încărcătorul vehiculului electric. Utilizează energia solară și stocarea la fața locului pentru a crește viteza de încărcare și a reduce costurile.
  • Schneider Home: aplicația unică pentru a controla toate acestea. Monitorizați, controlați și automatizați gestionarea energiei întregii case printr-o aplicație ușor de utilizat.

În contextul actual, costul energiei electrice continuă să crească, iar evenimentele meteorologice semnificative și instabilitatea rețelelor determină nevoia de energie mai curată, mai eficientă din punct de vedere al costurilor, mai fiabilă și mai sigură. Tot mai multe țări realizează investiții fără precedent în energie curată, iar sursele regenerabile sunt gata să devină cea mai mare sursă de producere a energiei electrice până în 2025.

Schneider Electric este prima companie care reunește tehnologii disparate într-un sistem integrat, deschis și raționalizat – toate controlate de o singură aplicație cu capabilități unice, inclusiv:

  • Setări de economisire a energiei predefinite și personalizabile, cum ar fi Modul Away, pentru a opri aparatele necritice atunci când nu sunt necesare, pentru a personaliza tipurile de iluminare și pentru a configura bateria așa încât să maximizeze economiile
  • Încărcare inteligentă EV atunci când tarifele sunt cele mai mici – sau direct de la soare
  • Timp și complexitate reduse în procesul de instalare, în comparație cu sistemele vechi
  • Amprentă la sol minimă și design simplificat care ocupă mai puțin spațiu decât configurațiile actuale
To Top