Stiri

Smartphone-ul este preferat de tot mai mulți utilizatori

HTC Desire 500
HTC Desire 500

La nivel mondial vânzările de telefoane mobile pentru utilizatorii finali au totalizat 435 de milioane de unități în al doilea trimestru al anului 2013, cu o crestere de 3,6 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Gartner, Inc. Vânzările de smartphone-uri la nivel mondial pentru utilizatorii finali au ajuns la 225 de milioane de unități, în creștere cu 46,5 la suta fata de al doilea trimestru al anului 2012. Vânzările de feature phones pentru utilizatorii finali au totalizat 210 de milioane de unități și au scăzut cu 21 la sută an de an.

„Smartphone-urile au reprezentat 51,8 la sută din vânzările de telefoane mobile în al doilea trimestru al anului 2013, respectiv vânzările de smartphone-uri au depășit vânzări de feature phones pentru prima dată”, a declarat Anshul Gupta, principal research analyst at Gartner. Asia / Pacific, America Latina si Europa de Est figureaza cu cele mai mari rate de creștere pentru smartphone-uri de 74,1%, 55,7% si 31,6%, însă vânzările de smartphone-uri au crescut în toate regiunile.

Samsung si-a mentinut pozitia de nr. 1 la nivel global pe piata de smartphone, iar ca pondere a vânzărilor de smartphone-uri a ajuns la 31,7%, de la 29,7% în al doilea trimestru al anului 2012 . Vanzarile smartphone-uri Apple au ajuns la aproape 32 de milioane de unități în al doilea trimestru al anului 2013, in crestere cu 10,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
În ceea ce priveste piata sistemelor de operare pentru smartphone (OS), Microsoft a depasit BlackBerry pentru prima dată, situandu-se acum pe locul 3 cu 3,3 la sută cotă de piață în al doilea trimestru al anului 2013. „De vreme ce Microsoft a reușit să crească cota de piata și volumul în primul trimestru, ar trebui să continue să se concentreze pe interesul tot mai mare al dezvoltatorilor de aplicații pentru a sustine cresterea interesului în rândul utilizatorilor,” a spus domnul Gupta. Android a continuat să-si mărească avantajul, căștigând 79 la sută din piață în al doilea trimestru.

HTC Desire 500

HTC Desire 500

To Top