Stiri

Socant: Bani albi din Piraterie

După ce ani de zile companii precum case de discuri şi grupuri media au hăituit YouTube cu ameninţări şi procese pe tema drepturilor de autor şi a materialelor video piratate, lucrurile au luat o întorsătură şocantă pentru toată lumea, inclusiv pentru cei de la Youtube.

Companii mari mai precum CBS, Universal Music, Lionsgate sau Electronic Arts au încetat să mai ceară celor de la YouTube să şteargă clipurile video care le încalcă drepturile de autor. În schimb au cerut să împartă veniturile din reclamele afişate în paginile Youtube care conţin respectivele clipuri piratate.
Cu alte cuvinte dacă au văzut că nu prea pot să elimine pirateria s-au gândit că ar fi bine dacă ar scoate bani din piraterie.

YouTube a acceptat imediat dar au oficialii Google au recunoscut că au rămas surprinşi când au primit o astfel de propunere.

Aşa că acum pe Youtube, clipurile video care sunt piratate de la respectivele companii poartă în partea dreaptă un anunţ de genul Contains Content From: Universal Music Group

Contains Content From: Universal Music Group

Cu alte cuvinte pirateria video de pe Youtube aduce acum bani frumoşi celor „păgubiţi”…

Sursa: New York Times

To Top