Stiri

Sony lansează în România α99

Sony α99
Sony α99

Mult așteptatul succesor al DSLR-ului α900, noul model α99 este prima cameră foto Sony SLT, cu oglindă semitransparentă, care încorporează un senzor full-frame de 35 mm. Pentru α99, Sony a creat un nou senzor full-frame Exmor CMOS de 24,3MP, completat de un procesor avansat de imagine BIONZ. Acurateţea senzorului full-frame este sporită de un filtru optic independent, creat din mai multe segmente, de tipul low-pass. Asistat de un procesor de ultima generaţie LSI, BIONZ procesează la viteze sporite cantităţi mari de informație receptată de senzorul Exmor CMOS. Datorită unui algoritm specific de reducere a zgomotului, α99 livrează imagini RAW de 14 biţi, în culori bogate şi fără zgomot.

Motorul evoluat BIONZ extinde la maximum gradul de sensibilitate (în mod extins de utilizare a setărilor de sensibilitate) în intervalul ISO 50-25600 – cu nouă puncte intermediare. Totodată, capacitatea ridicată de procesare permite aparatului să capteze până la şase cadre pe secundă la rezoluţie full-HD şi 10 cadre pe secundă în modul de fotografiere rapidă Tele-zoom.

Pentru prima dată, sistemul de focalizare automată cu 19 puncte, cu 11 senzori poziţionaţi în cruce, este completat de un senzor multifocal, ce permite selectarea zonei maxime de focalizare. Dispunând de nu mai puţin de 102 puncte de focus, acest senzor adiţional este complementar senzorului de imagine. Valorificând puterea tehnologiei bazate pe oglinzi semitransparente, sistemul unic Dual AF permite autofocalizarea rapidă şi precisă, care menţine subiectul în centrul atenţiei chiar şi atunci când acesta iese din raza celor 19 puncte de focus.

Sony α99

De asemenea, noua cameră dispune, în premieră, de sistemul de autofocus AF-D continuu, util mai ales atunci când subiectul este în mişcare. Sistemul bazat pe 19 puncte de focalizare furnizează informaţii precise despre adâncimea cadrului. Acesta este completat de senzorul AF cu detecția fazei de 102 puncte care îşi dovedeşte eficienţa atunci când subiectul traversează planul senzorului.

Focalizarea duală este disponibilă pentru obiectivele SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G şi SAL500F4G. Numărul obiectivelor compatibile va fi extins ulterior prin actualizarea firmware.

Ecranul OLED XGA Tru-Finder redă o imagine detaliată a subiectului, oferind o acoperire a cadrului de 100% în condiţii excepţionale de luminozitate, contrast, claritate şi rezoluţie.

α99 este cea mai uşoară cameră digitală full-frame de 35mm cu obiective interschimbabile. Camera are o greutate de doar 733g (fără obiectiv şi baterie) datorită tehnologiei cu oglinzi semitransparente şi a panelului din aliaj de magneziu care oferă un design extrem de robust dar uşor.
O peliculă rezistentă la vreme protejează camera de praf şi umezeală, în timp ce butoanele sunt testate pentru o utilizare îndelungată în orice condiţii. Rezistenţa şi fiabilitatea camerei sunt subliniate de un obturator testat pe aproximativ 200.000 de cicluri.

To Top