Stiri

Sony lansează un aparat foto compact cu senzor Full-Frame de 42,4 MP

Sony Cyber-shot DSC-RX1RM2
Sony Cyber-shot DSC-RX1RM2

Sony lansează noua cameră compactă Full-Frame din gama Cyber-shot RX, modelul RX1R II (DSC-RX1RM2). Noua RX1R II se alătură modelelor originale RX1 și RX1R în familia celor mai compacte camere full frame din lume și are cea mai bună calitate a imaginii oferită vreodată de o cameră compactă Sony. Acest atribut este datorat în mare parte noului senzor de rezoluție înaltă – 42.4 MP și obiectivului fix de 35 de mm ZEISS Sonnar T* F2.

În plus, noul model oferă o creștere cu 30% a vitezei de răspuns a funcției AutoFocus (AF) în comparație cu modelele anterioare premiate RX1. Modelul este echipat cu primul filtru optic low-pass variabil din lume, care poate fi setat “off”, “standard” sau “high” (în funcție de preferințele utilizatorului) și permite bracketing.

Noua cameră compactă RX1R II folosește un sensor cu iluminare din spate Full-Frame de 35mm Exmor R CMOS cu 42,4 megapixeli efectivi. Împreună cu procesorul de imagine BIONZ X, camera surprinde imagini la rezoluții înalte și niveluri ISO ridicate (ISO 100-25600, care poate fi extins la 50 – 102400). Camera este 3,5 ori mai rapidă decât modelul anterior RX1R, datorită structurii senzorului cu iluminare din spate.

Datorită obiectivului de 35mm F2 ZEISS Sonnar T*, toate imaginile surprinse vor avea claritate maximă în toate punctele, din centru până la colțuri. În plus, obiectivul fix al camerei este poziționat precis față de senzor astfel încât fotograful să beneficieze la maxim de rezoluția extrem de înaltă a acestuia.
Pentru a maximiza beneficiile funcției wide dynamic range a senzorului, noua RX1R II poate capta și imagini necomprimate RAW pe 14 biți, pe lângă formatele comprimate tradiționale.

Sony  Cyber-shot DSC-RX1RM2

Sony Cyber-shot DSC-RX1RM2

Modelul RX1R II este primul din apreciata gamă RX de compacte Sony care include funcții Fast Hybrid AF. Senzorul camerei include 399 de puncte de detecție în plan focal care acoperă circa 45% din suprafața imaginii – cea mai largă plajă de acoperire din lume pentru un senzor full-frame – care lucrează împreună cu 25 de puncte de contrast AF pentru a obține un timp de răspuns cu 30% mai rapid decât modelul anterior.

Modurile de înregistrare video sunt full HD 1920×1080 cu 60, 30 sau 24 cadre pe secundă în formatul XAVC S. În plus, noua cameră este compatibilă Wi-Fi și NFC, putând fi conectată la smartphone pentru transferul imaginilor. Noua cameră Full-Frame Sony RX1R II va fi disponibilă din decembrie 2015 la un preț estimativ de 3.500 euro.

To Top