Stiri

Sony și TSMC ar putea face echipă pentru a combate lipsa globală de cipuri

Sony lansează noi obiective Full-Frame
Sony lansează noi obiective Full-Frame
(CREDIT: Sony)

Probleme apărute în producția de chipuri au dus la ruperea unor lanțuri globale de aprovizionare, existând o concurență puternică între companii, dar și alianțe nesperate.

Surse demne de încredere relatează despre o posibilă alianță între Sony și TSMC, care iau în considerare crearea unei fabrici deținută în comun, în vestul prefecturii japoneze Kumamoto. TSMC ar avea control majoritar, dar fabrica ar funcționa pe terenul Sony, în apropierea fabricii de senzori de imagine. Se pare că guvernul japonez ar acoperi până la jumătate din investiția de 7 miliarde de dolari.

Noua fabrică ar trebui să furnizeze chipuri pentru automobile, camere foto, precum și pentru alte aplicații. Gigantul auto Denso este, de asemenea, interesat de acest proiect odată ce automobile moderne au tot mai multă electronică integrată. Dacă proiectul va fi transpus în practică, fabrica va fi funcțională până în anul 2024.

Lipsa globală de chipuri ar putea dura până în anul 2023 și s-ar putea finaliza odată ce noile investiții din Statele Unite ale Americii, Japonia, Taiwan și Coreea de Sud vor fi funcționale. Tensiunile dintre China, Taiwan și Statele Unite ale Americii au efect direct asupra producției de semiconductori și asupra accesibilității licențelor ce guvernează înalta tehnologie.

To Top