Stiri

Televiziunea prin satelit depășeste rețeaua de cablu

Transmisia programelor TV prin satelit este mai puțin costisitoare drept urmare această soluție a început să fie adoptată pe scară tot mai largă. Noile tehnologii precum transmisia HD prin satelit și LTE vor duce la falimentul societăților ce distribuie servicii de televiziune prin cablu.

SES a anunţat ieri că sistemul de sateliţi a devenit principala infrastructură de televiziune din Europa, depăşind recepţia terestră şi prin cablu. Pentru aproximativ 84 de milioane de gospodării europene, satelitul (Direct-to-Home, DTH) este principalul mod de recepţie, adică o creştere de 22% în ultimii patru ani.

Principalele pieţe care au înregistrat creştere pe segmentul de transmisie prin satelit în 2011 au fost Marea Britanie, Germania, Ucraina, Polonia şi Italia. Cei mai importanţi factori de creştere sunt dezvoltarea recepţiei digitale şi a celei de înaltă definiţie (HD).

În prezent, transmisia prin satelit reprezintă principala infrastructură digitală, prezentă în aproape 44% din cele 186 milioane de gospodării cu televiziune digitală din Europa. Rata digitalizării în privinţa sateliţilor este de 97%, faţă de 70% la recepţia terestră şi 48% la cablu.

To Top