Stiri

Televizoarele Sony BRAVIA XR 2022 aduc la CES 2022 tehnologia de ultimă oră

Sony Bravia Z9K
Sony Bravia Z9K

Sony a anunțat astăzi o nouă serie de televizoare BRAVIA XR, inclusiv seria MASTER Z9K 8K și X95K 4K Mini LED, seria MASTER A95K, seria MASTER A90K și A80K 4K OLED, și X90K 4K LED.

Ajutată de Cognitive Processor XR, tehnologia XR Backlight Master Drive controlează cu precizie cea mai recentă generație de televizoare Mini LED din seriile Z9K și X95K cu reglarea intensității luminoase. Utilizatorii se pot bucura de un interval dinamic fără precedent, cu luminozitate puternică și nuanțe profunde de negru, dar și de tonuri medii naturale, fără flare și fără efectul de halo în jurul zonelor luminoase.

Cognitive Processor XR împreună cu noul panou OLED al modelului A95K cu tehnologia XR Triluminos Max, oferă cea mai mare paletă de culori disponibilă pe un televizor Sony și reproduce nuanțe și tonuri frumoase în mod natural. Cu milioane de pixeli individuali cu iluminare proprie, A95K oferă mai multe culori ca niciodată pentru o experiență de vizionare complet nouă.

Toate televizoarele BRAVIA XR din gama 2022 vor fi, de asemenea, „Perfecte pentru PlayStation 5” și vor include două funcții exclusive dedicate compatibilității cu PS5 – Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode.

În acest an, Sony lansează, de asemenea, un nou dispozitiv original de tipul unei camere, numit BRAVIA CAM, ce recunoaște locul în care sunt poziționați utilizatorii și optimizează imaginea și sunetul în consecință. Practic televizorul va ști cine se află în fața lui, iar compania va folosi aceste date preluate din căminul utilizatorului.

Funcționalitățile principale ale gamei BRAVIA XR 2022:

Cognitive Processor XR: Imagini și sunet duse la nivelul următor, datorită Cognitive Processor XR. Procesorul revoluționar implementat pe televizoarele Sony BRAVIA XR reproduce conținutul așa cum văd și aud oamenii, pentru o experiență foarte realistă. Imaginile sunt analizate curatoriate simultan, în special în jurul punctului de focalizare, pentru a reda profunzimea vieții reale, un contrast extraordinar și culori vii, frumoase.

Sony BRAVIA XR – Cum funcționează punctul focal în procesorul cognitiv XR

XR Backlight Master Drive: Bazată pe Cognitive Processor XR, tehnologia XR Backlight Master Drive utilizează un algoritm pentru reglarea intensității luminoase locale dezvoltat de Sony pentru a controla mii de Mini LED-uri de dimensiuni mici ulta-dense cu precizie și independență absolută, oferind luminozitate extraordinară, interval dinamic impresionant, negru intens și tonuri medii naturale.

Acoustic Surface Audio+/Acoustic Multi-Audio: Pentru o experiență audiovizuală cu adevărat imersivă, aceste funcționalități de top asigură faptul că sunetul se potrivește perfect cu imaginile redate pe ecran.

Tehnologia 360 Spatial Sound Personalizer: În combinație cu televizoareleBRAVIA XR, această tehnologie oferă o experiență de sunet spațial perfect optimizată pentru boxele cu bandă de fixare după gât, precum model Sony SRS-NS7, dar și pentru modelele selectate de căști Sony – toate cu un proces de configurare redus la minimum. Aplicațiile dedicate personalizează chiar și câmpul de sunet cinematografic analizând forma individuală a urechii utilizatorului.

Experiență îmbunătățită cu produsele Sony din gama de sunet: Noile televizoare Sony din gama BRAVIA XR se potrivesc perfect cu o serie de produse Sony din gama de sunet, precum sistemul home theatre HT-A9sau bara de sunet HT-A7000. 360 Spatial Sound Mapping, o nouă frontieră a tehnologiei sunetului spațial, este cea mai recentă adiție pentru modelele HT-A7000. Prin calibrarea sunetului în funcție de camera de vizionare aleasă, tehnologia creează mai multe boxe fantomă, poziționate optim pentru a forma un câmp de sunet cinematic mai extins și mai imersiv. Datorită funcționalității Acoustic Center Sync, un televizor BRAVIA XR joacă rolul de canal central al sistemului Home Theatre sau al barei de sunet, ca parte a configurării 360 Spatial Sound Mapping, permițând sunetului să se sincronizeze perfect cu imaginile de pe ecran.

BRAVIA CAM6: Această tehnologie inovatoare asigură faptul că utilizatorii au întotdeauna cea mai bună poziționare în ansamblul locuinței, optimizând calitatea imaginii și a sunetului. BRAVIA CAM oferă, de asemenea, control prin intermediul gesturilor, chat video și multe alte activități noi, distractive.

Ambient Optimization Pro: Utilizatorii își pot conecta televizorulBRAVIA XR la BRAVIA CAM și se pot bucura de o experiență fără precedent. BRAVIA CAM recunoaște locul în care se află utilizatorii în cameră și apreciază distanța față de televizor, apoi reglează setările pentru sunet și imagine astfel încât totul să fie perfect.

Google TV: Reunește peste 700,000 de filme, emisiuni, show-uri live și multe altele, disponibile prin aplicații și abonamente și le organizează fără probleme. Utilizatorii pot găsi cu ușurință ceva de vizionat, datorită recomandărilor personalizate, și pot marca emisiunile și filmele pe care le vizionează frecvent într-o listă unică, pentru a ține evidența a ceea ce își doresc să vizioneze. Utilizatorii pot adăuga producții în listă chiar și de pe telefon sau laptop, cu ajutorul Google Search.

Telecomandă premium: Noua telecomandă Sony premium din aluminiu este ușor de utilizat și curățat, cu butoane simplificate și iluminate, astfel încât utilizatorii să poată vedea totul clar, chiar și pe întuneric. De acum, aceștia nu vor mai pierde niciodată telecomanda printre pernele de pe canapea; cu funcția Finder, utilizatorii îi pot cere televizorului să găsească telecomanda, iar aceasta va emite un sunet pentru identificare.

BRAVIA CORE: Aplicația BRAVIA CORE2este un serviciu de filme preinstalat, care oferă posibilitatea de a descărca până la 10 filme și până la 24 de luni de streaming nelimitat la achiziționarea unui televizor BRAVIA XR. Cu tehnologia BRAVIA XR, Pure Stream și IMAX Enhanced, conținutul este redat cu imagini uimitoare și o calitate impecabilă a sunetului. Mai mult, cu BRAVIA CORE Calibrated Mode filmele vor fi ajustate automat la setările optime de imagine, pentru a crea o experiență de vizionare acasă cu adevărat excepțională. De-a lungul timpului, experiența de utilizare a aplicației va fi îmbogățită cu noi caracteristici. BRAVIA CORE va fi disponibilă în peste 75 de țări în 2022.

Netflix Adaptive Calibrated Mode: Un nou mod de afișare care utilizează senzorul de lumină ambientală Sony BRAVIA XR, pentru a-i asigura pe utilizatori că intenția artistică este păstrată în toate condițiile de iluminare. Colaborarea strânsă dintre Sony și Netflix în ceea ce privește această funcție înseamnă că spectatorii se pot bucura de conținut Netflix caracterizat de culori precise, contrast spectaculos și mișcări realiste, indiferent dacă producțiile sunt vizionate într-un mediu întunecat sau bine iluminat.1

Perfect pentru PlayStation 5: Asociați un televizor BRAVIA XR cu o consolă PlayStation 5 pentru a beneficia de o experiență de gaming fantastică. Numai televizoarele BRAVIA XR reglează și optimizează automat imaginea la cele mai bune setări pentru consola PlayStation 5, indiferent dacă este utilizată pentru jocuri sau pentru vizionarea unui film. Cu imagine și sunet captivante, utilizatorii vor simți că se află chiar în mijlocul acțiunii. Iar datorită 4K 120 fps, prin HDMI 2.1, televizoarele Sony oferă mișcare lină și clară pentru gaming fluid.

To Top