Stiri

TP-Link a lansat un sistem mesh cu standard Wi-Fi 6

TP-Link Deco X90
TP-Link Deco X90

TP-Link a lansat în România cel mai rapid sistem mesh Wi-Fi 6 prezentat de companie până în acest moment. Deco X90 este echipat cu tehnologie mesh bazată pe inteligență artificială și Wi-Fi personalizat pentru a aduce în casele utilizatorilor experiența cea mai bună conexiune online.

Sistemul mesh are suport tri-band, oferind viteze wireless de până 6.600 Mbps. De asemenea, fiind echipat atât cu un port de 2.5 Gbps, cât și cu un port gigabit, Deco X90 le permite utilizatorilor să se bucure de Internet ultra-rapid și pentru dispozitivele conectate la rețeaua cablată.

Eficiența rețelei

Datorită combinației standardului Wi-Fi 6 cu tehnologiile OFDMA și MU-MIMO, Deco X90 construiește o rețea mult mai eficientă, capabilă să livreze, în medie, tranzit de patru ori mai mare atunci când vine vorba despre dispozitivele conectate în medii dense. Acest aspect îmbunătățește capacitatea rețelei, reduce latența și asigură o conexiune fluidă, cu răspuns instantaneu.

Deco X90 a fost testat într-o rețea cu până la 200 de dispozitive conectate, un scenariu în care performanța a rămas la un nivel de top. Sistemele mesh Deco Wi-Fi 6 aduc conexiunile Wi-Fi stabile și fluide în casele inteligente ale utilizatorilor, astfel că familiile se pot bucura împreună de streaming live, de gaming la viteze îmbunătățite și încărcări instantanee ale clipurilor preferate pe diferite dispozitive, totul în același timp.

Tehnologiile BSS Coloring și Beamforming transformă semnalul în unul foarte puternic și elimină interferențele, astfel că unitățile Deco X90 funcționează împreună pentru a se asigura că întreaga locuință beneficiază de o acoperire completă, fără zone cu semnal slab.

Tehnologie mesh bazată pe AI și Wi-Fi personalizat

Tehnologia mesh bazată pe inteligența artificială îi oferă lui Deco X90 capacitatea de a se adapta inteligent la mediul în care se află rețeaua, la calitatea necesară pentru o experiență optimă, dar și la comportamentul utilizatorului, îmbunătățindu-și performanța constant, odată cu trecerea timpului și deprinderea unor „tipare” ale conexiunii. Sistemul mesh Deco X90 utilizează algoritmi sofisticați pentru a elimina factorii diverși ce ar putea afecta calitatea conexiunilor Wi-Fi.

De exemplu, Deco X90 ajustează setările canalului și puterea de transmitere a Access Point-urilor învecinate ale aceleiași rețele, pentru a oferi acoperire wireless robustă, reducând la minimum interferențele semnalului. Acest lucru înseamnă că locuința utilizatorilor și mediul în care este construită rețeaua vor beneficia de acoperire Wi-Fi ideală.

Unboxing Sistem Mesh Ai-Driven Wi-Fi 6 TP-Link Deco X90

Antene inteligente

Deco X90 este echipat cu șase antene interne high-gain, care asigură o conexiune Wi-Fi puternică și fiabilă. De asemenea, acesta are două antene smart array care utilizează algoritmi inteligenți pentru detectarea automată a localizării unităților Deco și pentru stabilirea unei legături puternice între acestea, fapt care sporește acoperirea și îmbunătățește conexiunea wireless.

Securitate pentru rețeaua de acasă

Deco X90 este compatibil cu cel mai nou standard de criptare WPA3 și oferă inclusiv soluția de Securitate TP-Link HomeShield, realizată în colaborare cu Avira, fiind unul dintre cele mai sigure sisteme mesh de pe piață.

Soluția TP-Link HomeShield este concepută special pentru a pune pe primul loc securitatea dispozitivelor smart home, oferind monitorizare în timp real și antivirus de ultimă generație pentru protejarea dispozitivelor IoT.

Preț și disponibilitate

Modelul Deco X90 (2 pack) cu inteligență artificială și standard Wi-Fi 6 poate fi achiziționat online și din magazinele marilor retaileri la un preț recomandat de 3299 lei.

To Top