Stiri

TP-Link își extinde portofoliul de business și lansează trei noi echipamente Wi-Fi 6

TP-Link Omada EAP610
TP-Link Omada EAP610

TP-Link anunță lansarea pe piața din România a trei dispozitive noi din gama de business Omada, compatibile cu standardul Wi-Fi 6: Omada EAP610-Outdoor, Omada EAP670 AX5400 și Omada EAP650 AX3000.

TP-Link Omada EAP610-Outdoor AX1800 este primul access point Omada cu Wi-Fi 6 pentru exterior lansat de producător, care întregește gama de echipamente Enterprise TP-Link cu management centralizat, Omada SDN. Acesta dispune de capabilități de conectivitate wireless 1.8 Gbps și de un design optimizat cu standard IP67. Omada EAP610-Outdoor integrează cele mai avansate tehnologii specifice soluției TP-Link Omada SDN, precum Mesh și Seamless Roaming, pentru a oferi beneficiarilor o rețea scalabilă și stabilă, dar și performanță Wi-Fi în spații exterioare.

Vitezele Wi-Fi de până la 1,8 Gbps prin Wi-Fi 6 reprezintă o creștere de 52% față de alte access point-uri similare compatibile Wi-Fi 5, ceea ce face ca Omada EAP610-Outdoor să fie un dispozitiv excelent pentru beneficiarii care necesită o conexiune puternică și stabilă la exterior, chiar și în condiții meteorologice extreme, datorită carcasei certificate IP67, a protecției anti trăsnet 6KV și a protecției ESD 15KV.

Cele mai importante caracteristici ale Access Point-ului Omada EAP610-Outdoor:

  Viteze Wi-Fi 6: viteze dual-band de până la 1.8 Gbps;
  Carcasă certificată IP67: rezistență la praf, șocuri, vibrații și umezeală, protecție anti trăsnet, rezistă în cele mai dure condiții de mediu și permite instalarea în medii dure și umede (păduri, lacuri, litoral, delta etc.);
  Design: antene profesionale cu design optimizat și carcasă IP67 pentru instalare în medii exterioare și funcționare în condiții meteorologice extreme;
  Tehnologia Omada Mesh: conectivitate wireless între access point-uri pentru o arie de acoperire extinsă și o instalare mai flexibilă – semnalul Wi-Fi este extins cu ușurință către zonele mai îndepărtate și acolo unde nu există posibilitatea instalării rețelelor prin cablu;
  Seamless Roaming: echipamentele asigură roaming fără întreruperi atunci când un terminal se deplasează dintr-o parte în alta a locației, schimbând automat punctul de conexiune al terminalelor client către un alt access point care oferă semnal optim;
  Funcții avansate: Beamforming, Band Steering, Airtime Fairness, OFDMA și MU-MIMO;
  Administrare centralizată via Cloud: integrare în platforma Omada SDN pentru acces via cloud 100% și administrare de la distanță, ideal pentru administratorii de rețea și furnizorii de servicii;
  Multiple opțiuni PoE pentru instalare versatilă: port Ethernet Gigabit cu PoE+ / Suportă Passive PoE;
  Securitate WPA3;
  5 ani garanție și suport local pre și post-vânzare.

Omada EAP610-Outdoor este integrat și în ecosistemul Omada SDN, pentru administrare ușoară de la distanță via cloud, folosind aplicația TP-Link Omada. Opțiunile de instalare sunt flexibile datorită kit-urilor de montare, atât pentru interior, cât și pentru exterior, iar dispozitivul beneficiază de o garanție de 5 ani.

TP-Link anunță, de asemenea, și lansarea noului Omada EAP670 AX5400, un access point cu posibilitate de montare pe tavan, care oferă viteze Wi-Fi 6 de 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz și 4804 Mbps în bandă de 5 GHz pentru viteze cumulate de până la 5378 Mbps. Eficiența semnalului Wi-Fi 6 este datorată și posibilității de conectare a mai multor terminale, prin intermediul tehnologiei Omada Mesh, care permite conectivitate wireless între access point-uri pentru o acoperire mai mare.

Totodată, canalul de 160 MHz permite transmiterea datelor de două ori mai rapid de pe un singur flux cu lățime de bandă HE160, iar administrarea se poate face centralizat, prin cloud, dispozitivul fiind integrat în ecosistemul Omada SDN, lucru care permite administrarea întregii rețele prin intermediul interfeței web sau prin aplicația Omada. Instalarea este, de asemenea, una facilă prin intermediul Omada Mesh, cu o conectare ușoară și folosind mai puține cabluri.

Nu în ultimul rând, TP-Link Omada EAP650 AX3000 este un nou access point Wi-Fi 6 cu montare pe tavan, dar cu un design ultra-slim și compact care îl face să se integreze cu ușurință în orice spațiu modern în care este poziționat. Acesta oferă o viteză Wi-Fi 6 de 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz și 2402 Mbps în bandă de 5 GHz pentru performanțe cumulate de până la 2976 Mbps.

La fel ca și în cazul lui EAP610-Outdoor și EAP670 AX5400, administrarea rețelei se poate face integral local sau via cloud prin intermediul interfeței web sau prin aplicația Omada, streaming-ul video sau apelurile de voce rămân fluide și stabile pe măsură ce terminalele se deplasează prin locație, iar Omada Mesh permite conectivitate wireless între access point-uri pentru o arie de acoperire mai mare.
Noile access point-uri Omada EAP610-Outdoor, EAP670 AX5400 și EAP650 AX3000 sunt disponibile în oferta distribuitorilor oficiali TP-Link Romania, dar și în oferta partenerilor specializați (VAR Omada SDN).

To Top