Stiri

Un nou satelit SES a fost urcat pe orbită

ASTRA 2F

Vineri, 28 septembrie, SES a lansat din Kourou, Guiana Franceză un nou satelit de televiziune. Racheta Ariane 5 a purtat satelitul ASTRA 2F de şase tone pe orbită, consemnând o nouă lansare de succes.

ASTRA 2F a fost construit de Astrium în Toulouse cu ajutorul unei platforme Eurostar E3000 şi transportă sarcini utile în bandă Ku şi Ka pentru asigurarea unor servicii foarte performante de Direct-to-Home (DTH) şi de bandă largă de ultimă generaţie. Este primul dintr-un program de investiţii în trei sateliţi (ASTRA 2E, 2F şi 2G) care asigură capacitate de înlocuire şi dezvoltare pentru Irlanda şi Marea Britanie în sectorul 28,2/28,5 grade est. Începând cu luna octombrie 2013, noii sateliţi din acest sector vor folosi şi un spectru de frecvenţe suplimentare pentru care SES a primit dreptul de folosinţă de la Media Broadcast, în baza unui contract încheiat în anul 2005. Noul satelit spaţial ASTRA 2F asigură şi capacitate în bandă Ku pentru servicii paneuropene şi pentru Africa Subsahariană. Sarcina sa utilă în bandă Ka va permite SES Broadband Services să suporte viteze de descărcare de până la 20 Mps.

ASTRA 2F a avut o masă de lansare de şase tone, produce 13 kW de energie şi are o durată nominală de viaţă de 15 ani. Este cel de-al cincilea satelit Eurostar din flota SES. Noul satelit spaţial va intra în funcţiune comercială în următoarele câteva săptămâni, după încheierea programului complex de testare pe orbită.

ASTRA 2F

To Top