Stiri

Un nou server HP Moonshot

HP Compaq 100B

HP oferă un nou sistem bazat pe procesoare cu un consum foarte redus de energie. Noul tip de infrastructură pentru centrele de date este mult eficientizată datorită unui consum de energie cu 89% mai mic, diminuării spațiului fizic ocupat cu 80% și costurilor mai mici cu 77% în comparație cu serverele tradiționale.

„Având în vedere cele aproximativ 10 miliarde de dispozitive conectate la internet și faptul că se așteaptă o creștere exponențială a acestui număr, am atins un nivel la care cerințele de spațiu, energie și costuri specifice infrastructurii tradiționale nu mai sunt sustenabile”, a spus Meg Whitman, Președinte și CEO HP. „Serverele HP Moonshot marchează debutul unui nou stil de abordare a infrastructurii care va schimba modul în care vom adresa costurile IT și va pune bazele pentru următoarele 20 de miliarde de dispozitive.”

Sistemul HP Moonshot cuprinde șasiul HP Moonshot 1500 și serverele HP ProLiant Moonshot optimizate pentru aplicații. Aceste servere vor fi echipate cu procesoare provenind de la mai mulți parteneri HP, fiecare dintre aceștia vizând un anumit tip de încărcare de lucru.

„În calitate de furnizor de servicii în cloud, putem identifica o serie de noi oportunități generate de dezvoltarea virtualizării computerelor și a altor dispozitive inteligente”, a spus Dan Sutherland, CEO Carrenza. „Puterea de operare și scalabilitatea HP Moonshot 1500 ne vor permite să dezvoltăm noi moduri de a interacționa cu consumatorii și de a ne diferenția prin servicii inovatoare, reușind, în același timp, să reducem costurile. Vom putea accelera creșterea afacerilor fără a avea nevoie de mai mult spațiu în rack-uri sau de consum mai mare de energie.”

Primul server HP ProLiant Moonshot este disponibil cu procesor Intel Atom S1200 și suportă încărcări de lucru pentru găzduire web. Sistemul HP 1500 este alcătuit dintr-o incintă de 4,3 inchi și este echipată cu 45 de servere cu tehnologie Intel, un switch de rețea și alte componente de suport.

“Rezultatele testelor arată că, datorită serverelor Moonshot, putem susține hp.com cu energia echivalentă unei duzini de becuri de 60 de wați, ceea ce schimbă regulile jocului”, a spus John Hirshaw, executive vice-president of Technology and Operations HP. “Suntem bucuroși să am obținut aceste rezultate și plănuim să instalăm servere Moonshot și pentru alte aplicații, astfel încât să transformăm în întregime modul în care funcționează centrele de date.”

Video HP Moonshot

HP ProLiant Gen8

HP ProLiant Gen8

To Top